Fitnessapparaat Kopen? Alle Fitnessapparaten Online

Gepubliceerd nov. 08, 21
6 min read

Een Home Gym Maken: De Beste Spullen & Tips

Krachttraining Krachttraining draagt bij tot verbetering van de algemene functionaliteit van uw lichaam en uw houding. Daarnaast zijn spieren belangrijke schokdempers die druk opnemen terwijl ze het skelet en de gewrichten beschermen tegen blessures. Ook het hart- en vaatstelsel en de perifere bloedcirculatie ervaren aanzienlijke voordelen met krachttraining. Flexibiliteit Met bewegen en trainen wordt er aan de flexibiliteit gewerkt waardoor we onze dagelijkse bewegingen op een natuurlijke en soepele manier kunnen uitvoeren. best geteste hometrainers.

Wil je graag thuis jouw eigen homegym gaan maken, maar ben je er nog niet helemaal uit hoe dit eruit moet komen te zien? Ook weet je nog niet helemaal welke fitness spullen je in huis moet halen om een complete gym te maken en welke het belangrijkste zijn. Je wilt weten waar je het beste kunt beginnen en of je wel genoeg ruimte hebt voor een homegym.

Daar straks meer over (gym thuis). In dit artikel kom je erachter waar je aan moet denken voor je de spullen in huis gaat halen. We staan even kort stil bij waarom het zo leuk is om thuis een homegym te maken en wat de belangrijkste fitness spullen zijn om in huis te halen.

  • Beste loopband 2021
  • Beste hometrainer 2021
  • Beste crosstrainer 2021
  • Beste roeitrainer 2021

Je vraagt je dan ook misschien af hoe groot de ruimte moet zijn om een homegym in te maken. Ik kan je vertellen met de juiste spullen, kom je met een kamertje van 2,5 bij 2,5m al een aardig eind. Maar kijk dan ook goed naar de afmetingen van de spullen die je in huis gaat halen en houdt altijd en beetje speling.

Beste Loopband Voor Thuis

Beste Roeitrainer Voor ThuisEen Goedkope Fitnessruimte Thuis

Verder zal je moeten gaan kijken naar wat het budget is voor jouw gym thuis - best geteste loopbanden. Zo kun je jouw beslissingen daarop afstemmen. Verder is het goed om te bedenken dat als je thuis bezig bent dat wel moet zorgen voor jouw eigen veiligheid. Als je alleen traint dan is er niemand die je kan helpen op het moment dat het even mis gaat of iets. goede roeitrainer.

Lees dus onze sportblogs. Daar worden vaak oefeningen in besproken die je kunt doen en hoe je die moet uitvoeren. Nu kan jij je ook afvragen waarom zou je een homegym moeten maken? Er zitten een aantal mooie voordelen aan een eigen homegym hebben. Ten eerste bespaar je op deze manier op de langere termijn een hoop geld dat je uitgeeft aan de sportschool (goede crosstrainer).

Dan betaal je ieder jaar al 360,- euro. Stel je zit al 10 jaar bij deze sportschool dan heb je dus in totaal maar liefst 3600,- uitgegeven! Daar kan je een beste homegym mee bouwen. Dus het kan uiteindelijk een hoop geld besparen. Of je speelt quitte en je hebt de spullen zelf.

Verder hoef je het huis niet uit en kun je trainen wanneer jij wilt. Hoe laat of vroeg het ook is. Je bent van niks of niemand afhankelijk. En laten we even eerlijk zijn, Het is ook wel ontzettend cool om jouw eigen homegym te hebben, of niet? Mocht je het lekker vinden om lekker te schreeuwen tijdens jouw training dan kan dit thuis zo hard jij wilt (als de buren niet thuis zijn haha).

Effectief Thuis Sporten Voor De Tv

Zorg ervoor dat de ruimte waar je het in gaat maken leeg is, dan kunnen we beginnen. Ik zal de spullen behandelen in een volgorde van meest belangrijk naar minder belangrijk. Je kunt het dus ook gebruiken als een gids of volgorde om jouw spullen in huis te halen. Het eerste dat je in huis moet halen als je jouw eigen homegym wilt maken is een squatrek waar jij je ook aan kunt optrekken.

Zo kun je er meer mee en hoe je hier niet apart nog een optrekstang voor de kopen. Verder is dit stukje krachtapparatuur eigenlijk de basis van de belangrijkste oefeningen. Denk hierbij aan squaten, bankdrukken enzovoort. Mocht je verder niet veel ruimte hebben (zoals bij ons thuis) dan kun je er nog aan denken om een inklapbaar squatrek te kopen.

Verder is het belangrijk om te bedenken of jouw muur het aankan op het moment dat je een squatrek in de muur schroeft. Er komt natuurlijk aardig wat gewicht op te hangen. De muur moet goed zijn en haal goede bouten in huis om het squatrek aan op te hangen, mocht dit nodig zijn.

Het volgende dat je dan ook in huis moet halen is een halterstang. In combinatie met een squatrek kun je namelijk al een hele hoop oefeningen doen. Denk er wel bij het kopen van een halterstang aan om de afmetingen goed te bekijken. De stang moet ten eerste in de ruimte passen, maar daarnaast ook op het squatrek kunnen liggen.

Top 7 Fitness Attributen Voor Thuis Gym Voor Weinig Geld

Als je begint met krachttraining is het misschien genoeg om alleen een halterstang te hebben, maar zodra je sterker wordt is het verstandig om ook halterschijven of bumperplates in huis te halen. Zo kun je jouw oefeningen zwaarder maken en steeds meer progressie boeken. Natuurlijk is het wel belangrijk om dit rustig om te bouwen om jouw lichaam aan het gewicht te laten wennen.

Is Hardlopen Op Een Loopband Makkelijker Dan BuitenGoede Loopband

Verder kun je ervoor kiezen om halterschijven met handvatten te kopen of bumperplates die in diameter allemaal even groot zijn. (Hier hebben wij zelf voor gekozen) Als vierde aanschaf kun je aan een kettlebell denken. beste loopbanden. Met een kettlebell zijn er alweer toch oefeningen die je kunt doen. Lees hier ons kettlebell oefeningen artikel over en download jouw eigen kettlebell oefeningen pdf.

Om nog veel meer oefeningen te doen kun je denken aan een fitnessbank. Zo kun je ten eerste bankdrukken maar ook andere oefeningen zoals de kettlebell row doen. Denk verder aan oefeningen zoals de seated shoulder press en zo door (thuisgym). Nu kun je echt de meeste oefeningen al doen. met alle bovenstaande producten.

Fitnesskleding & Fitnessapparatuur KopenJe Eigen Fitnessruimte Thuis Inrichten

Hier bedoel ik mee dat je bijvoorbeeld kunt bankdrukken met een halterstang, maar ook met een set dumbbells. Begin met een laag gewicht en breid jouw verzameling steeds uit met hogere gewichten op het moment dat je sterker wordt. Een trainingsmat is handig om ook in huis te hebben om bijvoorbeeld buikspieroefeningen of andere grond oefeningen mee te doen.

3 Tips Om Thuis Sporten Tot Een Succes Te MakenElastieken zijn net als een trainingsmatje handig om in huis te hebben. Deze gebruik ik zelf om het optrekken mee te oefenen en je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als weerstandsband om jouw armen mee op te warmen. Een spiegel is een ding dat eigenlijk niet mag ontbreken in jouw eigen homegym.

Ten tweede (en misschien nog wel veel belangrijker) je ook kijken naar jouw eigen techniek. Zitten jouw knieën op de juiste plek is jouw houding goed, enzovoort. Je kunt jezelf een stuk beter in de gaten houden met een spiegel. Het zal je verbazen wat voor fouten je maakt op het moment dat je geen directe feedback hebt.

Daarnaast helpt het ook dat je altijd je haar in de gaten kunt houden. Op welk nummer train jij het lekkerste? Muziek is voor mij vrij belangrijk tijdens het trainen. Luisteren naar nummers die je kunnen motiveren en je door zware trainingen slepen. Het hoeft niet een enorme box te zijn, als er maar muziek uit komt.

Meer van Leefstijl

Navigation

Home

Latest Posts

Personal Trainer & Voedingscoach

Published Mar 27, 23
6 min read

Next Level Personal Training

Published Feb 10, 23
4 min read